BÜRO YÖNETİMİ ALANI

BÜRO YÖNETİMİ  ALANI

17.12.2016 4395

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI

Bölümümüzde gerek devlet kurum ve kuruluşlarına gerekse özel sektör işletmelerine çağın gereksinimlerine uygun nitelikli meslek elemanı yetiştirmek hedeflenmektedir.

Alanımız dersleri yoğunlukla bilgisayar ağırlıklıdır. Her bir sektörün gerektirdiği vasıflar doğrultusunda İletişim, Ofis programları, Web uygulamaları, Hızlı klavye teknikleri, Diksiyon ve etkili iletişim teknikleri, Dijital ofis uygulamaları, Büro teknolojileri, Mesleki gelişim atölyesi, İleri ofis uygulamaları,Tasarım programları, Klavye teknikleri, Mesleki yabancı dil, Büro hizmetleri, Yazışma ve dosyalama teknikleri vb. pek çok meslek dersi bulunmaktadır.

Bilgisayarla ilgilemeyi seven, iletişimi güçlü, gelişen teknoloji yönünde kendini her bir meslek için geliştirmeyi hedefleyen gençlerin hedeflerine erişmesini bölüm derslerimizle desteklemekteyiz.

ALAN UYGULAMA DERSLERİMİZDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN 1 TIKLAYINIZ

ALAN UYGULAMA DERSLERİMİZDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN 2 TIKLAYINIZ

ALAN UYGULAMA DERSLERİMİZDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN  3 TIKLAYINIZ

ALAN HAKKINDA

Büro yönetimi, günlük işler, dava hizmetleri, ofis yönetimi, iletişim, bildirimler ve ödemeler, ofis makineleri, sunum, toplantı ve seyahat hizmetleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Çağımızda bilgisayarın ve bilgi teknolojilerinin gelişmesi, büro otomasyonunu da beraberinde getirmektedir. Büro otomasyonu, büro hizmetlerinde işlerin elektronik makineler ve bilgisayarlarla yapılması ve yine sonuçlarının bilgisayarlarla denetlenmesi olarak tanımlanmaktadır. Büro otomasyon araçları, başta bilgisayar olmak üzere telefon, faks, teleks gibi iletişim araçlarıyla birlikte daktilo, fotokopi gibi araçlardır.

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur. Günümüzde talebin yoğun olduğu bölümün ek puan verdiği alanların başında Tıbbi Dökümantasyon ve sekreterlik alanı gelmektedir. Ayrıca Ağız ve Diş sağlığı bölümüne de ek puan veren bölümümüz bu bölümden dgs ile hemşirelik alanına geçişte sağlamaktadır.

Özel sektör ve kamu kuruluşlarında, hastane, belediye, dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan asistanlık - sekreterlik görevlerini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

Lisede büro yönetimi alanından mezun olan öğrencilerimizin ek puanla ; (Diploma notu×5×0,06) girebilecekleri 2 yıllık Öğretim Programları

Büro Yönetimi

Öğretim Programları

Öğretim süresi

ÖNLİSANS

Ağız ve Diş Sağlığı 2
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2
Çağrı Merkezleri Hizmetleri 2
Emlak ve Emlak Yönetimi 2
Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği 2
İnsana Kaynakları Yönetimi 2
İşletme Yönetimi 2
Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2
Sosyal Güvenlik 2
Tıbbi Dokümasyon ve Sekreterlik 2
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama 2

DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER (4 YIL)

Büro Yönetimi

Öğretim Programları

Öğretim süresi

LİSANS

İnsan Kaynakları Yönetimi 2
Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2
Sağlık Kurumları Yöneticiliği 2
Sağlık Kurumları Yönetimi 2
Sağlık Yönetimi 2
Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi 2

MEB ALAN TANITIM VİDEOSU 1 İÇİN TIKLAYINIZ

MEB ALAN TANITIM VİDEOSU 2 İÇİN TIKLAYINIZ

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ

12. Sınıfta öğrencilerimizin işletmelerde beceri eğitimi için, haftanın üç günü işletmelerde olması gerekir. Bu eğitimi tamamlayanlar beceri sınavına alınırlar. Başarılı olanlar mezuniyet hakkını elde etmiş olurlar.

OKULUMUZ BÜRO YÖNETİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİNİN İBE EĞİTİMİ İÇİN GİTTİĞİ İŞLETMELER;

• SGK
  • MİLLİ EĞİTİM
  • HALK EĞİTİM
  • İŞKUR
  • ADLİYE ( Alanımızda 10 parmak F klavye eğitimi verilmektedir.)
  • GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜ
  • SERBEST MALİ MUŞAVİRLİK BÜROLARI
  • BELEDİYE
  • ET VE SÜT KOMBİNA MÜDÜRLÜĞÜ